Završna konferencija projekta „ZAposlene ŽEne NedeLIšća (za) SREĆU“

U Općini Nedelišće od 29. srpnja 2022. godine do 29. ožujka2023. provodi se „Zaželi – program zapošljavanja žena-FAZA III u sklopu projekta „ZAposlene ŽEne NedeLIšća (za) SREĆU“. 

Završna konferencija održana je u srijedu, 15. ožujka 2023.  u maloj dvorani MESAP-a u Nedelišću, na kojoj su o projektu govorili načelnik Nikola Novak, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Podružnice Čakovec Nikola Hren, te Mateja Krčar iz Centra za socijalnu skrb Čakovec u ime djelatnica na projektu. Načelnik Nikola Novak na početku je lijepo pozdravio sve prisutne i upoznao nas sa provedbom projekta.

Zapošljavanje  16 nezaposlenih žena  i pružanje usluga korisnicima  krenulo  je s 1. rujnom 2022., na 6 mjeseci, odnosno do 28. veljače. 2023. godine. Načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak rekao je da se ovaj projekt na području općine provodi po drugi puta. Nakon što je prošli put zaposleno 20 žena i obuhvatio više od 150 korisnika, sada je u njemu zaposleno 16 žena koje su brinule za ukupno132 korisnika. Uz čišćenje i uređenje kućanstava i okućnica, pripremu obroka, brigu o zdravstvenom stanju korisnika, zaposlenice u ovom projektu svojim su redovnim obilascima uljepšale svakodnevicu osoba treće životne dobi, posebice onih koji žive sami, istakao je Novak

Jedna od aktivnosti koje su se provodile u sklopu projekta je bila nabava i podjela paketa higijenskih potrepština krajnjim korisnicima koje su im pomogle u održavanju domova krajnjih korisnika da im bude čisto i ugodno za život. Podjela higijenskih i osnovnih kućanskih potrepština vršila se sve do kraja provedbe projekta jedanput mjesečno. Kroz projekt je bila predviđena podjela paketa za 90 korisnika, a budući da smo imali više kućanstva mjesečno, pobrinulo se da je svako kućanstvo dobilo jedan paket. 

Vrijednost projekta ugovorena s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava iznosi 791.500,00 kuna i u cijelosti je financirana iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Programa zapošljavanja žena Zaželi, faza III.

Resorno ministarstvo je najavilo da bi trebao biti raspisan novi natječaj, s obzirom da bi sredstva trebala stići iz nove financijske omotnice, pa se nadamo da će taj proces biti pokrenut do kraja ove godine da nastavimo što ranije sa projektom, očekuje Novak.

 

Pin It
© 2020 Općina Nedelišće