Završna konferencija projekta "Igrajmo se!" - Uspješno ostvarenje ciljeva u korist djece i obitelji

U petak, 15. rujna, održana je završna konferencija ESF projekta "Igrajmo se!". Ovaj projekt, koji je dio operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" i prijavljen na natječaj "Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja", predstavlja izvanredan primjer kako zajedničkim naporima možemo obogatiti živote naših mališana.

Općina Nedelišće ponosni je nositelj projekta, a partneri u projektu bili su Općina Strahoninec te Dječji vrtić Zvončić, Dječji vrtić Zvjezdica i Dječji vrtić Suncokret. Nadzor i podršku projektu pružali su Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, zajedno s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Projekt je započeo svoju provedbu 20. siječnja 2022. godine i trajat će do 20. rujna ove godine. Njegova osnovna svrha bila je unaprijediti usluge dječjih vrtića u Općini Nedelišće i Općini Strahoninec putem produženja radnog vremena, s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže između poslovnog i obiteljskog života obiteljima koje imaju uzdržavane članove u programu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 432.857,18 EUR (3.261.362,44 kn), a sredstva za njegovu provedbu u cijelosti su osigurana iz fonda Europske unije. Kroz projekt, sufinancirane su plaće za 16 odgajateljica u dječjim vrtićima i 1 psihologinju. Također, sufinancirani su troškovi plaća kuhara i čistačica u svim dječjim vrtićima, te plaće voditelja i asistenta projekta na projektu. Osim plaća, projekt je omogućio financiranje posebnih programa, sportskih i glazbenih aktivnosti, edukacija odgajatelja, izradu novih web stranica za Dječji vrtić Zvončić i Dječji vrtić Zvjezdica, te nabavku opreme i namještaja.

Projekt je imao ambiciozne planove - predviđalo se da će produženi boravak koristiti ukupno 111 djece. No, ono što je impresivno jest da je projekt nadmašio očekivanja te je tijekom tih 18 mjeseci produženi boravak koristilo više od 190 djece u sva tri vrtića. Osim produženog boravka, djeca su imala priliku sudjelovati u sportskim programima, glazbenim radionicama i radionicama stranih jezika. Rezultat projekta je izrada 8 posebnih programa odobrenih od strane ministarstva, koji će ostati na raspolaganju vrtićima. Uz to, odgajateljice su se dodatno obrazovale za podršku ovim programima, što predstavlja dodatnu vrijednost ovog projekta.

Projekt "Igrajmo se!" predstavlja izvanredan primjer kako suradnjom, predanošću i vizijom, možemo stvarati pozitivne promjene u životima djece i njihovih obitelji u našim lokalnim zajednicama.

Pin It
© 2020 Općina Nedelišće