ZAjedno ŽElimo LIjepu starost

EU fondovi 

SF.3.4.11.01.0578
ZAjedno ŽElimo LIjepu starost

Ukupna vrijednost projekta: 1.485.000,00 EUR
Bespovratna sredstva:  1.485.000,00 EUR

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda plus
 
Korisnik: Općina Nedelišće
Nadležno tijelo:  Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike
Posredničko tijelo razine 2: Hrvatski zavod za zapošljavanje – Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije
Ukupna vrijednost projekta: 1.485.000,00 EUR
Bespovratna sredstva: 1.485.000,00 EUR
Razdoblje provedbe: 23.02.2024. - 23.02.2027.
Kontakt osoba:

Sara Međumurac, 099 463 0809, mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  

Općina Nedelišće nastavlja s najpopularnijim europskim projektom u našoj zemlji Zaželi, ZAjedno ŽElimo LIjepu starost i to u trajanju od 3 godine.

Kroz 3 godine trajanja projekta 30 djelatnica/ka brinuti će se o 180 korisnika s područja Općine Nedelišće kroz pružanje pomoći krajnjim korisnicima, organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba, te podjelu paketa osnovnih higijenskih potrepština.

Projekt ZAjedno ŽElimo LIjepu starost SF.3.4.11.01.0578  podržan je financijskim putem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. godine . Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda plus.

 

CILJANE SKUPINE (SUDIONICI):

  1. Osoba starija od 65 godina koja živi u samačkom kućanstvu, te mjesečni prihodi ne prelaze iznos 120% od prosječne starosne mirovine prema HZMO sa mirovinskim stažem od 40 i više godina mirovinskog staža u mjesecu koji prethodi uključivanju u aktivnost projekta ili u mjesecu prije ukoliko HZMO još nije izdao podatke za mjesec koji prethodi uključivanju u aktivnosti projekta (trenutno-za siječanj 2024.: 820,00 eura) i koja istovremeno ne koristi slijedeće usluge – usluga pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja te osobne asistencije koju pruža osobni asistent,
  2. Osoba koja živi u dvočlanom kućanstvu, te mjesečni prihodi ne prelaze iznos 200% od prosječne starosne mirovine prema HZMO sa mirovinskim stažem od 40 i više godina mirovinskog staža u mjesecu koji prethodi uključivanju u aktivnost projekta ili u mjesecu prije ukoliko HZMO još nije izdao podatke za mjesec koji prethodi uključivanju u aktivnosti projekta (trenutno-za siječanj 2024.: 1.640,00 eura) i koja istovremeno ne koristi slijedeće usluge – usluga pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja te osobne asistencije koju pruža osobni asistent.
  3. Osobe koje žive u višečlanom kućanstvu u kojem su svi članovi kućanstva pripadnici ciljnih skupina, te mjesečni prihodi ne prelaze iznos 300% od prosječne starosne mirovine prema HZMO sa mirovinskim stažem od 40 i više godina mirovinskog staža u mjesecu koji prethodi uključivanju u aktivnost projekta ili u mjesecu prije ukoliko HZMO još nije izdao podatke za mjesec koji prethodi uključivanju u aktivnosti projekta (trenutno-za siječanj 2024.: 2.460,00 eura) i koji istovremeno ne koriste slijedeće usluge -usluga pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja, osobne asistencije koju pruža osobni asistent.

4.Osobe starije od 18 godina s invaliditetom trećeg ili četvrtog stupnja težine invaliditeta koje žive u samačkom, dvočlanom ili višečlanom kućanstvu u kojem su svi članovi kućanstva pripadnici ciljnih skupina i koje istovremeno ne koriste usluge pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja, osobne asistencije koju pruža osobni asistent i čiji roditelj ili drugi član obitelji nema priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja za potrebu skrbi o njoj.

OBAVEZNA AKTIVNOST:

Pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama (65 i više godina) i osobama s invaliditetom (starijim od 18 godina), i to kroz organiziranje prehrane (pomoć u pripremi obroka, pomoć u nabavi hrane i dr.), obavljanje kućanskih poslova(pranje posuđa, pospremanje stambenog prostora, donošenje vode, ogrjeva i slično, organiziranje pranja i glačanja rublja, nabava lijekova i drugih potrepština i dr.), održavanje osobne higijene (pomoć u oblačenju i svlačenju i obavljanju drugih higijenskih potreba) i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba, uz isporuku paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Općine Nedelišće.

 

Pin It
© 2020 Općina Nedelišće